Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο: Πήγε και ήρθε η σχολή Γεωπονίας από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο και ξανά πίσω


Πήγε και ήρθε το Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης, από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο και ξανά πίσω. Το πρωί η διοίκηση του ΤΕΙ ενημερώθηκε ότι το Τμήμα πρόκειται να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος στον Άγιο Νικόλαο, απ’ όπου η σχολή χρηματοοικονομικής και ασφαλιστικής συγχωνεύεται με το τμήμα λογιστικής στο Ηράκλειο.
Η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Βαγγέλη Καπετανάκη, να μιλά στην ΕΡΑ- Ηρακλείου αναφέροντας, ότι το τμήμα Γεωπονίας δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο διότι υπάρχουν εγκατεστημένες υποδομές οι οποίες δεν μετακινούνται, όπως τα 20 στρέμματα θερμοκηπίων και τα 300 στρέμματα αγρών όπου εκπαιδεύονται οι σπουδαστές. Μάλιστα αποφασίστηκε το κλείσιμο της σχολής, ενώ κλήθηκε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο του ΤΕΙ με ερώτημα το κλείσιμο του Ιδρύματος. Επίσης για αύριο στις 10 το πρωί οργανώθηκε συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου. Αντιθέτως στον Άγιο Νικόλαο υπήρχε έκδηλη ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη.

Νωρίς το βράδυ όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, η Σχολή Γεωπονία έχει ξανά έδρα το Ηράκλειο, ενώ το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Σητεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση στον Άγιο Νικόλαο και αύριο στη μία το μεσημέρι πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει απόφαση σχετικά με τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο «Αθηνά» το τμήμα Μάρκετινγκ και διαφήμισης που λειτουργεί στην Ιεράπετρα, συγχωνεύεται στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Ηράκλειο. Επίσης το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων που λειτουργεί στο Ηράκλειο θα σταματήσει να δέχεται σπουδαστές και θα κλείσει το 2018 με την αποφοίτηση και των τελευταίων φοιτητών. 
 
 http://www.ert.gr/eidiseis/topika-nea/heraklio/story/145518/irakleio-pige-kai-irthe-i-sxoli-geoponias#.UTaY4Fdc671

Καταργούνται τα τμήματα ΤΕΙ σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο, το τμήμα Γεωπονίας παραμένει στο Ηράκλειο

tei-agiou-nikolaou-480Οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη όσον αφορά τα τμήματα ΤΕΙ σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα. Από το πρωί είχαμε ανακοινώσει ότι μετακινούνται τα τμήματα αυτά των δυο πόλεων στο Ηράκλειο και το Υπουργείο πρότεινε να έρθει στο Άγιο Νικόλαο η σχολή Γεωπονίας.
Σύμφωνα όμως με το τελικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ που επισήμως θα παρουσιαστεί αύριο, καταργούνται και τα δυο τμήματα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο και το ένα της Ιεράπετρας και η Σχολή Γεωπονίας παραμένει στο Ηράκλειο.
Η τελική πρόταση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ για την ΚΡΗΤΗ, όπως θα το παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής:




Δειτε την Τελική Πρόταση Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» 

 

 http://www.anatolh.com/las-feed/item/56512-

Αιχμές για Λασίθι και Χανιά από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης


Δεν μπορούσε να κρύψει την αγανάκτηση του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης μετά τα δημοσιεύματα για την τελική μορφή του σχεδίου Αθηνά.

Ο κ. Βαγγέλης Καπετανάκης τόνισε : ''Μας εξέπληξε δυσάρεστα ο Υπουργός, με την απόφαση να μετακινηθεί μια ολόκληρη Σχολή του ΤΕΙ, αυτή της ΣΤεΓ στο Λασίθι. Από το σχέδιο πλήττεται περισσότερο το ΤΕΙ Κρήτης σε σχέση με άλλα ιδρύματα. Σε άλλες περιοχές επικράτησαν φαίνεται οι τοπικοί άρχοντες. Το ίδιο φαίνεται πως συνέβη και εδώ'' δήλωσε ο κ. Καπετανάκης αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος πολιτικών από το Λασίθι και τα Χανιά.

Το θέμα της μεταφοράς της ΣΤεΓ στον Άγιο Νικόλαο, είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες, κι αυτό γιατί για την συγκεκριμένη σχολή δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια προκειμένου να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις. Σήμερα έρχεται το Υπουργείο να στείλει τη Σχολή στο Λασίθι εκεί που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

''Σήμερα εμείς, αύριο άλλοι. Η Ελλάδα συνεχίζει να τρώει τα παιδιά της''
τόνισε εκπρόσωπος σπουδαστών αναφορικά με την κατάργηση του τμήματος Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών.

 http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=114981&cid=312
 http://www.me1matia.net/2013/03/blog-post_5.html