Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η θρεπτική αξία του χυμού πορτοκαλιού



Ο χυμός πορτοκάλι είναι ο πιο αγαπημένος χυμός μικρών και μεγάλων και καταναλώνεται συχνότερα από άλλα είδη. Η προτίμηση αυτή οφείλεται τόσο στην ευχάριστη γεύση του, όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C...

Ειδικά το φθινόπωρο, στην εποχή που παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ιώσεων και ασθενειών, η βιταμίνη C είναι γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, σε πρόσφατες μελέτες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού έχουν συσχετιστεί με μία μεγάλη ποικιλία φυτοσυστατικών, όπως οι φλαβανόνες (εσπεριδίνη και ναριρουτίνη) και διάφορες πολυφαινόλες.

Σκεφτείτε ότι ένα μόνο πορτοκάλι περιέχει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά (φυτοχημικές ουσίες) και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή! Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω συστατικά με τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι και ο χυμός του αναδεικνύονται σε πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.

Βίκυ Πυρογιάννη, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου