Μπρούσκο:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά
ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και
τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την
ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται
μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς
και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη
σύνθλιψη τους, υφίστανται μακροχρόνια ζύμωση, με τους φλοιούς και τα
στελέχη.
http://www.comoutos.gr/dictionary_wine.htm
photo : http://www.takaloudia.gr/shop/product.php?id_product=42
http://www.comoutos.gr/dictionary_wine.htm
photo : http://www.takaloudia.gr/shop/product.php?id_product=42
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου