Η αλήθεια είναι πως παραδοσιακά οι γιαγιάδες έφτιαχναν την κόκκινη κολοκύθα κυρίως ως πίτα. Στις μέρες μας, η κολοκύθα έχει τη τιμητική της λόγω της μεγάλης θρεπτικής της αξίας. Πολλοί σεφ την χρησιμοποιούν πλέον ως γλυκό αλλά και ως βασικό συστατικό της σούπας βελουτέ.
Η θρεπτική αξία του ποτού είναι μεγάλη, καθώς το κύριο συστατικό του είναι βρασμένη ή ωμή κολοκύθα και χυμός μήλου! Προτιμήστε λοιπόν το φρουτοποτό αυτό ειδικά αν σας αρέσει η γεύση του πεπονιού, καθώς παραπέμπει κάπως σε αυτήν!
Τέλος, στο φαγητό σας, τολμήστε να προσθέσετε κομματάκια κόκκινης κολοκύθας στη φασολάδα μαζί με λίγη τσουκνίδα. Δίνει πολύ δροσερή γεύση!
Zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου