Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εχετε ίωση ή μόλυνση; Φάτε... αμύγδαλα!



Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τη δρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι, ανακάλυψαν πως οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των αμυγδάλων ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών και βοηθάνε τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τους ιούς που προκαλούνε μολύνσεις, όπως γρίπη κ.α.
Το μυστικό είναι...
 Ο ιός του έρπητα θεωρείται ένας δύσκολος ιός για να καταπολεμηθεί, επειδή μπορεί να ξεφύγει από τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο οι επιστήμονες έλεγξαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε αυτήν τη μόλυνση και ανακάλυψαν πως τα αμύγδαλα δίνουν μεγάλη βοήθεια στην αντιμετώπισή του, υπό μία προυπόθεση: να μην έχει αφαιρεθεί η φλούδα τους.
 Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει με ακρίβεια ποιες ουσίες της φλούδας των αμυγδάλων είναι αυτές που δρουν αποτελεσματικά απέναντι στους ιούς, εκτιμούν όμως ότι πρόκειται για τις πολυφαινόλες και πιστεύουν πως υπάρχει ενδεχόμενο και άλλα είδη ξηρών καρπών να έχουν παρόμοια δράση.

http://pyles.tv/News/Health/Eat-almonds.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου