Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο: Πήγε και ήρθε η σχολή Γεωπονίας από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο και ξανά πίσω


Πήγε και ήρθε το Τμήμα Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης, από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο και ξανά πίσω. Το πρωί η διοίκηση του ΤΕΙ ενημερώθηκε ότι το Τμήμα πρόκειται να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος στον Άγιο Νικόλαο, απ’ όπου η σχολή χρηματοοικονομικής και ασφαλιστικής συγχωνεύεται με το τμήμα λογιστικής στο Ηράκλειο.
Η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Βαγγέλη Καπετανάκη, να μιλά στην ΕΡΑ- Ηρακλείου αναφέροντας, ότι το τμήμα Γεωπονίας δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Άγιο Νικόλαο διότι υπάρχουν εγκατεστημένες υποδομές οι οποίες δεν μετακινούνται, όπως τα 20 στρέμματα θερμοκηπίων και τα 300 στρέμματα αγρών όπου εκπαιδεύονται οι σπουδαστές. Μάλιστα αποφασίστηκε το κλείσιμο της σχολής, ενώ κλήθηκε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο του ΤΕΙ με ερώτημα το κλείσιμο του Ιδρύματος. Επίσης για αύριο στις 10 το πρωί οργανώθηκε συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου. Αντιθέτως στον Άγιο Νικόλαο υπήρχε έκδηλη ικανοποίηση γι’ αυτή την εξέλιξη.

Νωρίς το βράδυ όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, η Σχολή Γεωπονία έχει ξανά έδρα το Ηράκλειο, ενώ το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Σητεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση στον Άγιο Νικόλαο και αύριο στη μία το μεσημέρι πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει απόφαση σχετικά με τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο «Αθηνά» το τμήμα Μάρκετινγκ και διαφήμισης που λειτουργεί στην Ιεράπετρα, συγχωνεύεται στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Ηράκλειο. Επίσης το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων που λειτουργεί στο Ηράκλειο θα σταματήσει να δέχεται σπουδαστές και θα κλείσει το 2018 με την αποφοίτηση και των τελευταίων φοιτητών. 
 
 http://www.ert.gr/eidiseis/topika-nea/heraklio/story/145518/irakleio-pige-kai-irthe-i-sxoli-geoponias#.UTaY4Fdc671

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου