Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Απέδρασαν ένα εκατομμύριο κατσαρίδες και απειλούν καλλιέργειες

Ένα εκατομμύριο κατσαρίδες απέδρασαν από φάρμα στην Κίνα, όπου εκτρέφονταν ως συστατικό για την κατασκευή παραδοσιακών φαρμάκων...Οι κατσαρίδες απέδρασαν όταν άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης άνοιξε την πόρτα του πλαστικού θερμοκηπίου όπου αναπτύσσονταν.

Πλέον ένα εκατομμύριο κατσαρίδες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες στην επαρχία Γιανγκσού, όπου έχουν κατακλύσει τις καλλιέργειες καλαμποκιού στο Νταφένγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Modern Express, ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου Γουάνγκ Πενσένγκ είχε επενδύσει περισσότερα από 16.000 δολάρια για να αποκτήσει 102 κιλά αβγών της αμερικανικής κατσαρίδας Periplaneta americana, η οποία απαντάται και στην Ελλάδα.

Με βάση τους υπολογισμούς του θα κέρδιζε περίπου 160 δολάρια για κάθε κιλό κατσαρίδας, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα χρέη.

Την ημέρα της απόδρασης είχαν εκκολαφθεί περίπου 1,5 εκατ. κατσαρίδες οι οποίες ταΐζονταν καθημερινά με φρούτα και μπισκότα μεταξύ άλλων.

Οι κατσαρίδες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για μια πληθώρα ασθενειών, από τον καρκίνο και τη φλεγμονή μέχρι το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πλέον ειδικοί επιθεωρητές αναζητούν τρόπους να εξοντώσουν τις κατσαρίδες.

econews
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3856.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου