Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αιτήσεις 594 παραγωγών της Κρήτης για αποζημιώσεις από το βακτήριο e-coli,



ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ,

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε η στάση του ΟΠΕΚΕΠΕ έναντι 594 παραγωγών από την Κρήτη που είχαν υποβάλλει αιτήσεις, ζητώντας αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος λόγω του ευρωπαϊκού σκανδάλου για το βακτήριο e-coli.
Ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.
Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο βουλευτής επισημαίνει ότι: «Την αντίδραση αγροτικών συνεταιρισμών του Λασιθίου προκάλεσε η άρνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να επανεξετάσει 594 αιτήσεις παραγωγών που ζητούν αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος, λόγω του ευρωπαϊκού σκανδάλου για το βακτήριο e-coli» και συμπληρώνει ότι «η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί «Ησίοδος», «Εκτός Εποχής» και «Κουτσουρά» απέστειλαν εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας ζητούνταν η επανεξέταση των φακέλων, όσων παραγωγών θεωρούσαν ότι αδικήθηκαν κατά τη διαδικασία αποζημιώσεων για το E-Coli», υπενθυμίζοντας ότι «συνολικά κατετέθησαν και πρωτοκολλήθηκαν 594 αιτήσεις».

Ωστόσο, αναφέρει ότι: «Στην απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με αρ. πρωτ. 114956 από 8/12/2011, αναφέρεται ότι η επανεξέταση θα πραγματοποιηθεί από τις τοπικές υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και θα αφορούν μόνο τους παραγωγούς που ήδη έχουν πάρει χρήματα από το μέτρο αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως υπήρξε «η έντονη αντίδραση των παραγωγών και των συλλόγων τους για την επανεξέταση ορισμένων μόνο των περιπτώσεων, που μάλιστα αφορά ελάχιστο μόνο αριθμό αιτήσεων».

 http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=27433&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39
http://greecelands.blogspot.com/2011/12/594-e-coli.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου