Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Σπιτικό γαλάκτωμα αλόης για το δέρμα

Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας, θέλουμε να αφαιρέσουμε τους ρύπους της ατμόσφαιρας, το περιττό σμήγμα και να εξισορροπήσουμε τη λιπαρότητα του δέρματος.

Τα γαλακτώματα καθαρισμού προσώπου δεν είναι τίποτε άλλο παρά απαλές κρεμολοσιόν, με πλούσια ή πιο ρευστή υφή, που έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ρύπους και στο σμήγμα, απομακρύνοντάς τους από την επιδερμίδα.

Διακρίνονται σε πλούσια, ενυδατικά γαλακτώματα, ιδανικά για την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα και σε πιο ρευστά (fluid) για τους υπόλοιπους τύπους δέρματος.

Το γαλάκτωμα καθαρισμού αποτελείται από δύο ουσίες: την υδατική (νερό ή άλλα υδατικά εκχυλίσματα) και τη λιπαρή (λάδια). Όταν ενώσουμε το νερό με το λάδι, τότε έχουμε δημιουργήσει ένα γαλάκτωμα. Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε άλλο ένα συστατικό, το λεγόμενο γαλακτωματoποιητή. Ένας υπέροχος φυσικός γαλακτωματοποιητής είναι η αλόη και αυτήν θα χρησιμοποιήσουμε στην παρασκευή του γαλακτώματός μας.

Γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου

Ιδανικό για ξηρές και κανονικές επιδερμίδες

Θα χρειαστείς:

40 ml ροδόνερο
20 ml aloe vera gel (συσκευασμένη βιολογική)
40 ml αμυγδαλέλαιο
3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Γαλάκτωμα Fluid

Ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες

Θα χρειαστείς:

Ανθόνερο αμαμελίδας 60 ml
Aloe vera gel 20 ml (συσκευασμένη βιολογική)
Χαμομηλέλαιο 20 ml
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μέντας

Παρασκευή

Σε γυάλινο, αποστειρωμένο, στενό ποτήρι σωλήνα ρίξε πρώτα το ροδόνερο ή ανθόνερο, πρόσθεσε την αλόη και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα (ένα λεπτόρρευστο gel). Ρίξε σιγά σιγά το έλαιο ανακατεύοντας κάθε τόσο με ένα δυνατό μίξερ. Ανακάτεψε πάλι το μείγμα με καθαρή σπάτουλα (όχι ξύλινη), μέχρι να αποκτήσει ένα λευκό λαμπερό χρώμα.

Πρόσθεσε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο, ανακάτεψε και το γαλάκτωμά σου είναι έτοιμο. Το τραβάς προσεκτικά από το ποτήρι με μια αποστειρωμένη σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) και το αποθηκεύεις σε γυάλινο καθαρό μπουκάλι με ντισπένσερ. Το γαλάκτωμά σου διατηρείται σε δροσερό μέρος μέχρι και δύο μήνες.

Οδηγίες χρήσης

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα από το γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου σε όλη την επιδερμίδα, κάνοντας απαλό μασάζ για μισό λεπτό. Αφαίρεσέ το με βαμβάκι τόσες φορές μέχρι το βαμβάκι να φαίνεται απόλυτα λευκό και καθαρό.

Κάνε τη διαδικασία μία έως δύο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) και θαύμασε τη λαμπερή, υπέροχη επιδερμίδα σου με τη δύναμη της αλόης.
womenonly.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9086.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου