Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι Έλληνες λένε "ναι" στα βιολογικά προϊόντα




Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών για αγορά και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Παρά την αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της χώρας μας, η συγκεκριμένη αγορά, παρόλο που εξακολουθεί να είναι πιο ακριβή, συνεχίζει να… αναπτύσσεται, έστω και με βραδύτερο ρυθμό και παρά το ότι δεν «τρέχει» κανένα πρόγραμμα ενίσχυσης της βιολογικής παραγωγής.

Σημαντική ώθηση στην αγορά βιολογικών προϊόντων στην χώρα μας έδωσε η τοποθέτησή τους –συσκευασμένα και φρέσκα προϊόντα– στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από όπου προέρχεται ως και το 60% του ετήσιου συνολικού τζίρου της αγοράς, που φέτος υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ, όπως και πέρυσι, τόνισε η επικεφαλής του Δικτύου Πράξη, Πολυμάχη Συμεωνίδου.


Ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Βιολογικών Προϊόντων «Biologica», η κ. Συμεωνίδου επανέλαβε ότι στη βιολογική γεωργία σήμερα υπάρχει έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και ενημέρωσης, αδυναμία οργάνωσης των παραγωγών, απουσία συστήματος ελέγχου και ανακόλουθη προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση, που ολοένα αυξάνει.

Πηγη : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου